Antrenori si instructori de tenis, Lectii de tenis video online, Terenuri si cluburi de tenis de camp, Medicina in tenis, Forum tenis
Lectii tenis video online, Antrenori tenis, Terenuri tenis camp


Oct/12

1

CE FACI CÂND ADVERSARUL TE JOACA PE REVER (BACKHAND)?Rever1

Primul element de tactica pe care jucatorii îl aplica este “joaca-ti adversarul pe backhand”.
Pentru majoritatea jucatorilor backhandul este de obicei mai slab. Iar cum tendinta este ca tu sa îti joci adversarul pe backhand, acelasi lucru poate face si el.

Acum se naste întrebarea: “ce fac în situatia asta?”

Primul raspuns ar fi : “întareste-ti backhand-ul la antrenament!”. Dar pâna atunci sa vedem ce putem face sa “diminuam” dezavantajul creat. În primul rând, când simti ca adversarul te joaca pe partea slaba, primul instinct este sa-i demonstrezi ca poti mai mult si atunci încerci executii peste puterile tale.

Rezultatul este nu tocmai placut. Deci joaca exact atât de puternic sau sigur cât poti tu. Nu încerca mai mult decât poti face. Practic, pune mingea în teren în primul rând, si da-i si lui “sansa” sa greseasca. De obicei, când adversarul îti vede partea slaba, are tendinta sa te atace decisiv si sa forteze, iar atunci si posibilitatea de a gresi creste.

Daca vezi ca scorul se scurge în defavoarea ta si adversarul continua sa te joace pe backhand

 • prima regula este: nu te panica si nu gândi: “fa ceva urgent”. Problema este ca ai limitate optiunile de “a face ceva urgent” pe backhand si atunci încerci lovituri disperate care se duc out sau în fileu. Ceea ce trebuie sa faci în primul rând este sa returnezi mingea în teren, peste fileu, si sa îti lasi si adversarul sa greseasca.
 • a doua regula este sa renunti la pozitia centrala de pe linia de fund si sa te asezi mai aproape de partea stânga a terenului (pentru dreptaci). Adversarul va încerca sa joace tot pe stânga numai ca va încerca lovituri tot mai aproape de linie si îi vor creste si sansele de a gresi. În acest caz, terenul pe partea dreapta ramâne descoperit, deci pregateste-te sa alergi.
 • a treia regula este sa încerci sa te “feresti” cât poti de backhand dar numai la mingile care îti pemit asta. Nu fa din asta un obicei permanent.
 • a patra regula este sa încerci sa te duci la fileu. Încearca sa pregatesti bine atacul si sa avansezi la fileu. Va fi rândul adversarului sa încerce lovituri riscante.
 • a cincea regula este sa încerci sa plasezi bine mingea la retur creându-ti astfel avantajul controlarii jocului. Poti încerca în continuare un joc combinativ, alternând slice-uri cu mingi înalte sau puternice.
 • Iar daca totusi nimic nu functioneaza cum ti-ai dorit, a sasea regula este sa joci cu mingi înalte, foarte înalte, si sa-ti tii adversarul mult în spatele liniei de fund. Deci rabdare, miscare multa si concentrare.
 • Iar la final ai grija sa-ti amintesti la antrenament ca o parte slaba poate fi îmbunatatita numai prin multe ore de repetari.

  http://www.championclub.ro/TacticaEpisodul1.html


  Ti-a placut acest articol?
  Trimite-l mai departe:
  Tweet pe Twitter:
  Like pe Facebook:
  Voteaza-l:
  1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
  Loading ... Loading ...


  Articole din aceeasi categorie - Lectii-Tenis-Text

  Un comentariu pentru CE FACI CÂND ADVERSARUL TE JOACA PE REVER (BACKHAND)?

  George | octombrie 1, 2012 la 14:27

  E bine de stiut. La mine intr-adevar partea cea mai slaba e reverul. O sa incerc sa aplic! Multumim de sfaturi.

  Care e parerea ta?

  Sus