Antrenori si instructori de tenis, Lectii de tenis video online, Terenuri si cluburi de tenis de camp, Medicina in tenis, Forum tenis
Lectii tenis video online, Antrenori tenis, Terenuri tenis camp Competitii Sportive - Tenis


Oct/12

6

JOACA PE PICIOAREjoc picioare

Vreau sa va spun cateva cuvinte despre jocul de picioare. Probabil este cea mai importanta parte a jocului. Probabil este totul… Un joc bun de picioare te duce in pozitie corecta la timp. Daca ajungi la timp,ai optiuni. Daca ai optiuni,ai sanse mult mai mari sa castigi punctul. Poti sa lovesti în urcare. Poti sa dai slice. Poti încerca un topspin. Poti prelua initiativa. Ai optiuni! Cu cat ai mai multe optiuni,cu atat scad sansele adversarului sa te atace. Tu ai controlul.

Pe cealalta parte lipsa jocului de picioare te face sa ajungi tarziu la minge. Sau mai rau,sa astepti mingea pe loc. Ajungi în situatia de a nu mai juca tu mingea,ci de a te juca mingea pe tine. Lipsa jocului de picioare îti distruge tempo-ul, echilibrul,forta,consistenta,cam tot jocul… De cand intri pe teren trebuie sa ai un singur gand - “Joaca pe picioare. Niciodata sa nu stai înfipt în teren!”

Asa,pasii scurti rapizi si usori ti se vor transforma în pasi lungi,greoi si înceti. Devii rigid si asta se va transfera întregului corp. Loviturile sunt rele. Timing-ul e rau….si încrederea în tine se va evapora încet-încet. Asta înseamna sa nu joci pe picioare.

Cum sa faci sa joci pe picioare? Simplu. Stai pe varfuri! Gandeste-te continuu sa stai pe varfuri. Calcaiele sunt pentru carat sacose din piata. Sau pentru sapat santuri. Sa stai pe calcaie pe teren este sinonim cu a fi pasat. Trebuie sa fii foarte constiincios si sa îti spui mereu “Sari! Stai pe varfuri! Fii usor. Sari!” Miscare continua reduce nervozitatea. Vei observa foarte usor diferenta.

Un alt beneficiu pe care ti-l aduce jocul de picioare este limbajul corpului. Daca joci pe picioare adversarul o sa creada ca esti încrezator (chiar daca tu nu esti), o sa creada ca nu esti obosit (chiar daca tu esti), o sa creada ca domini (chiar daca tu te simti putin dezorientat). Ce ai facut tu de fapt? Ai stat pe varfuri si ai sarit continuu.

Jocul de picioare nu este numai pentru tine. Nu. Este de asemenea si un joc cu mintea adversarului. De-a lungul meciului adversarul va cauta din partea ta un semn de oboseala, de resemnare,de nervozitate. Se va uita peste fileu si ce va vedea? Tu esti sus! Sus pe varfuri. Tu esti energic. Tu te misti usor de pe un picior pe altul. Tu esti cel care abia atinge pamantul. Tu zbori! Tu esti cel care arata ca esti gata de lupta. Ca esti nerabdator sa continue meciul. Ca o poti duce asa mult si bine! Ca nu te retragi si nu capitulezi.

Pana la capat!

Succes


Ti-a placut aceasta lectie de tenis?


Articole din aceeasi categorie - Lectii-Tenis-Text

Parerea ta!

Daca nu ai cont pe Facebook, poti comenta aici!

Sus