Antrenori si instructori de tenis, Lectii de tenis video online, Terenuri si cluburi de tenis de camp, Medicina in tenis, Forum tenis
Lectii tenis video online, Antrenori tenis, Terenuri tenis camp Competitii Sportive - Tenis


Oct/12

8

CUM SA JOCI IMPOTRIVA UNUI JUCATOR DE FORTA



Jucator de forta

Tenisul de azi, cel putin la nivel profesionist pare alt sport fata de tenisul de acum cativa ani. Noile rachete parca transforma mingile în torpile. Chiar si mingile par diferite în zilele noastre.

Combinatia racheta moderna si minge noua se transforma în artilerie grea. Cand vedem azi cu ce viteza se joaca, parca nu ne vine a crede. Si credeti-ma ca nu tehnica loviturii este cea care s-a modificat covarsitor. Puneti în mana lui Federer o racheta de lemn si nu o sa mai vedeti aceeasi lovitura ca din tun …

Cand privim la turneele jucate pe iarba, pare o gluma sa crezi ca un jucator isi mai poate pierde serviciul.

Te întrebi atunci ce poti face împotriva unor mingi care parca sparg bariera sunetului.

  • În primul rand stai putin mai departe de linia de fund. Cand scorul nu se desfasoara în favoarea ta, este important sa încerci sa schimbi ceea ce ai facut pana atunci.Ofera-i adversarului o noua perspectiva. Fa-l sa reactioneze la ceea ce faci tu. Este valabil în mai toate situatiile din tenis si este valabil si în acest caz. Daca adversarul serveste atat de puternic încat nu poti returna, schimba-ti pozitia în teren. Aici nu este loc de orgolii de genul ” o sa stau pe linie, nu-mi pasa cat de tare serveste. Nu-mi este frica de el…”. Gandeste-te doar la faptul ca daca astepti mai în spate, distanta mai mare o sa îti ofere mai mult timp sa reactionezi.
  • Pasul doi ar fi sa intri înapoi în teren mai aproape decat primesti de obicei. Cum asa ma puteti întreba? Ideea este sa debusolezi oarecum adversarul. ?i credeti-ma ca are efect. Intri în teren si blochezi mingile inapoi. Lovesti mingile în fata corpului imediat dupa contactul cu solul. Jocul acesta pozitie defensiva-pozitie ofensiva chiar functioneaza. Cand adversarul te vede ca avansezi o sa încerce sa loveasca si mai tare. Iar cande te vede mult în spatele liniei de fund o sa încerce sa deschida unghiurile si mai mult. În ambele situatii ce ai reusit sa faci? Exact! I-ai schimbat jocul. Suna facil … Nu este chiar asa dar oricum adversarul o sa-ti ofere mult mai multe greseli nefortate.
  • Scurteaza retragerea rachetei. Treaba asta asta functioneaza la toate nivelurile de jucatori cu o conditie. Sa stii cum s-o faci … Asta o sa va explic în alta lectie. Revin. Scurtezi retragerea rachetei si pasesti pe lovitura.În felul asta nu o sa pierzi prea mult din viteza mingii si oricum tine cont ca asa te folosesti si de viteza mingii adversarului. Nu trebuie sa va afundati în prejudecati de genul toate mingile trebuie lovite cat poti. Din cauza gandirii de felul asta apar asa multe greseli nefortate, cadouri date adversarului, lovituri întarziate, etc.

O gandire constructiva îti va spune ca tu trebuie sa diminuezi eficacitatea loviturilor puternice ale adversarului, ca trebuie sa îti impui propriul joc, si mai ales sa recunosti si sa fructifici toate oportunitatile care îti apar în meci.

Nu uita: Antreneaza-te din greu si vei fi greu de batut!

Succes!

http://www.championclub.ro/TacticaEpisodul3.html


Ti-a placut aceasta lectie de tenis?


Articole din aceeasi categorie - Lectii-Tenis-Text

Parerea ta!

Daca nu ai cont pe Facebook, poti comenta aici!

Sus